Dodeljene nagrade “Prijatelj porodice 2023”

15.feb 2024 9:31 AM
post

Na svečanoj sednici Skupštine Privredne komore Srbije (PKS) danas su uručene nagrade „Prijatelj porodice 2023“ kompanijama, koje su po oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih, najbolje uskladile rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom.


U saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, „Prijatelj porodice 2023“ uručen je u tri kategorije: Velika privredna društva, Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije i Mala i srednja privredna društva.


U prvoj kategoriji, nagarada je pripala kompanijama: „Đenerali osiguranje Srbija“, „Banka inteza“, „Nestle adriatik“, „Bambi“ i „Nelt“.

Telekom Srbija“ dobitnik je nagrade u kategoriji Privredna društva sa većinskim učešćem Republike Srbije, dok su među malim i srednjim privrednim društvima ovo prestižno priznanje ponele kompanije „Testeral“ Jagodina, „Tekstil“, Užice i „Diginet“ Zrenjanin.

Zahvaljujući saradnji sa UNDP-jem, za tri najuspešnija mala i srednja preduzeća, osim prestižnog priznanja „Prijatelj porodice“, obezbeđeno je i sufinansiranje projekata iz oblasti usklađivanja rada i roditeljstva.

Priznanja su uručili prof. dr Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju i Marko Čadež, predsednik PKS.

Kisić je čestitala kompanijama koje su nagrađene u projektu „Prijatelj porodice 2023“, navodeći da su one primer odgovornih kompanija, jer su svojim zaposlenima na najbolji način omogućile usklađivanje rada i roditeljstva.

„Veliki broj kompanija se prijavio za ovu prestižnu nagradu, što je od velikog značaja, jer se time pokazuje da raste svest o tome koliko je bitno uskladiti rad i roditeljstvo. Srećna sam što je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju deo ove priče sa Privrednom komorom Srbije i verujem da ćemo sledeće godine imati još veću zainteresovanost kompanija“, rekla je Kisić.

Ministarka Kisić je naglasila da je projekat „Prijatelj porodice 2023“ deo mnogobrojnih aktivnosti u cilju poboljšanja demografske slike naše zemlje i deo podrške naše države porodicama, roditeljima i deci.

Kisić je istakla da je posebno srećna što će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, u saradnji sa UNDP, u tri kompanije u kategoriji malih i srednjih privrednih društava sufinansirati dodatne aktivnosti u cilju još boljeg usklađivanja rada i roditeljstva.

U ime nagrađenih kompanija obratila se Ivana Todorović, direktor Sektora za ljudske resurse i organizaciju Banca Intesa i poručila da ovo priznanje dolazi kao potvrda i priznanje za niza projekata i programa te banke koji za cilj imaju unapređenje poslovnog okruženja, dobrobiti roditelja i svih zaposlenih.

Žiri su činili predstavnici Privredne komore Srbije, Vlade RS i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Fondacije Ana i Vlade Divac i Fondacije Ravnopravnost i TV B92.

Osnovni cilj projekta „Prijatelj porodice“ je podizanje svesti o značaju povezivanja rada i roditeljstva i kreiranja takve radne atmosfere u kojoj će zaposleni imati mogućnost da daju svoj maksimum istovremeno održavajući balans između vremena provedenog na poslu i sa porodicom.

Nagrađene kompanije treba da budu primer dobre prakse i uzor drugim firmama podstičući ih da, pored dobrih poslovnih rezultata, što bolje usklade radne i porodične obaveze svojih zaposlenih.

Izvor: biznisvesti.rs