Prvenstvo Vojvodine u radničko-sportskim igrama

25.avg 2021 8:37 AM
post

U okviru priprema za „Radničko-sportsku olimpijadu Vojvodine“, u Adi se, od 7. do 29. avgusta, održava Pokrajinsko prvenstvo u raznim sportskim disciplinama, na kojem, u velikom broju i sa izuzetno zapaženim rezultatima, učestvuje i“Regionalno društvo Severna Bačka“.

Zbog preporuke zdravstvenih organizacija, u odnosu na ranije godine, tekuće Prvenstvo Vojvodine nije održano tokom jednog produženog vikenda, već je organizacija takmičenja podeljena u četiri odvojena termina tokom avgusta meseca.

Tokom proteklog, trećeg po redu, vikenda subotički takmičari u Adi, Senti i Molu okitili su se sa po tri zlatne i bronzane i četiri srebrne medalje, dok su sportisti- rekreativci iz Bačke Topole osvojili dva zlatna i po jedno srebrno i bronzano odličje.

Među najuspešnijim učesnicima tekućeg Prvenstva Vojvodine u radničko-sportskim igrama bila je i muška odbojkaška reprezentacija našeg grada, čije dve ekipe su izborile zlatnu i bronzanu medalju.

Velike zasluge za osvajanje laskavog epiteta pobednika pripadaju i Ištvanu Huđiju, inače predsedniku „Samostalnog sindikata Subotice“, koji je bio jedan od igrača u odbojkaškoj reprezentaciji našeg grada.

Izvor: yueco.rs