Seminar Sindikata zdravstva o daljim smernicama unapređenja Organizacije

23.nov 2022 8:51 AM
post

Jednodnevni seminar pod nazivom “Prava informacija - uspešna komunikacija” održan je na Otvorenom univerzitetu 22. novembra 2022. godine za članove Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Severnobačkog okruga.
Predsednik Gradskog sindikata Ištvan Huđi je u uvodnom delu predstavio brojne aktivnosti Saveza na teritoriji Subotice koji ima oko devet hiljada članova, s posebnim  osvrtom na zaposlene u zdravstvu.

Ištvan Huđi je učesnicima Seminara iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša predočio rad subotičkog Sindikata


O položaju zaposlenih u ovoj važnoj delatnosti govorila je predsednica Pokrajinskog odbora sindikata Dunja Civrić ističući potrebu povećanja broja članstva, animiranja mladih, njihovog aktivnog uključivanja u rad Sindikata i kontinuirane edukacije. Predstavljajući Organizaciju predočila je i Strategiju njenog unapređenja, naglašavajući da sve počinje od Člana osnovne sindikalne organizacije.

Na molbu predsednice POS-a ustali su mlađi od 30 godina


Koliko je to tačno potvrdio je Mario Bonić, vozač u Domu zdravlja koji je prisutnima predočio svoje viđenje Sindikata pre i nakon učlanjenja. O sindikatu, kako je rekao, nije znao gotovo ništa a nakon aktiviranja i samo jednog seminara uvideo je brojne benefite; od osećaja pripadnosti, povezanosti, podrške poput nekog “starijeg brata” ,kako se izrazio, do vrednih saznanja, relaksacije i druženja – jednom rečenicom – dovoljno razloga za učlanjenje u Sindikat – zaključio je Mario.

Mario Bonić: Inspirativni utisci o Sindikatu


Predsednik Sekcije mladih Sindikata Subotice Miloš Suvajac prezentovao je funkcionisanje švedskog sindikalnog sistema koji je imao prilike da upozna tokom studijske posete Švedskoj u okviru projekta “Razvoj Sekcije mladih u Sindikatu Srbije”, a koji se zasniva na kontinuiranom informisanju i radu sa potencijalnim članovima još od srednjoškolskog uzrasta, uključenjem u sve oblasti života i bogatom štrajkačkom fondu koji može da obezbedi radnike tokom njihove borbe za svoja prava.

Miloš Suvajac: Kontinuiranim radom do uzornog švedskog sindikalnog sistema


Seminar je završen interaktivnim predavanjem novog i najmlađeg predsednika Okružnog odbora Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Nikole Pavakovića na temu “Komunikacija u sukobu – konflikti”, predstavljajući osnove uspešne komunikacije i zaključkom da samo prava informacija dovodi do uspešne komunikacije, najavljujući da je ovo tek prvi seminar u nizu u cilju edukacija i informisanja članstva.

Nikola Pavković: Osnova uspešne komunikacije je pravo informisanje