SES traži predstavnika u Štabu za vanredne situacije

30.okt 2020 11:29 AM
post

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Subotice prihvaćena je inicijativa da se uputi dopis gradonačelniku u kojem se traži da u Štabu za vanredne situacije ubudeće bude i predstavnik Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi odluke koje se donose bile u skladu sa potrebama bezbednosti radnika. Na početku epidemije bilo je situacija koje nisu bile adekvatno rešene, poput nedostatka maski za radnike, prevoza i nemogućnosti održavanja rastojanja, podsetio je  predsedavajući Saveta, Ištvan Huđi.

Kada je subotička privreda u pitanju, situacija nije zabrinjavajuća, ekonomske  mere države su značajno tome doprinele, pa je u junu zabeležen značajan oporavak privrede, kao i potražnja za radnom snagom koja je trajala sve do nedavno, kada se u svim sferama oseća pad privredne aktivnosti, ocenjuje predsednik Udruženja poslodavaca, Milan Jerinkić.

Jedna od tačaka dnevnog reda bio je i Izveštaj o Kovidu 19 Zavoda za javno zdravlje Subotica. Život, kao ni privreda ne smeju stati, poručio je epidemiolog dr Nebojša Bohucki i dodao da ćemo to izbeći jedino ako se svi budemo pridržavali mera.

Sednica se bavila i drugim aktuelnim temama  kao što je tržište rada u periodu epidemije i položaj poslodavaca.

Izvor: tvsubotica.com