Subotičani na Komunalijadi

24.jun 2022 10:42 AM
post

Iako nisu osvojili nijednu medalju, ekipa Subotičana na 41. Komunalijadi, održanoj u Kladovu početkom meseca ostala je zapažena po složnosti i druženju.

Tradicionalne 41. Radničko sportke igre zaposlenih u javnim i  javno-komunalnim preduzećima Vojvodine u organizaciji pokrajinskog Sindikata komunalaca održane su u Kladovu početkom meseca. Među 750 učesnika bila je i subotička ekipa od 28 članova, 20 iz JKP “Čistoća I zelenilo” i osam iz “Parkinga”. Takmičenja su bila organizovana u sportskim i radnim disciplinama, a Subotičani su učestvovali u kuglanju, ribolovu, pikadu i bez obzira što njihovi rezultati nisu bili za prve medalje, njihova složnost i druženje jesu.
- Bili smo složni, trudili smo se da sastavimo ekipe kako bi učestvovali u što više sportova, pomagali i bodrili jedni druge, čak smo proslavili i jedan rođendan – pričaju zadovoljni učesnici.
Najinteresantnije su bile  tzv. radnie discipline,  jer su to atraktivne radnje koje se retko viđaju kao takmičarske, a onima koji su iz tih delatnosti predstavljaju poslove koje svakodnevno obavljaju.

Orezivanje živice: Manji Pal sa koleginicom Zoricom

Manji Pal, radnik subotičkog Javno komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” takmičio se u mašinskom košenju trave, orezivanju živice i pranju ulica i u svakoj od navedenih disciplina, medalja mu “izmakla za dlaku”, svugde je bio četvrti. Organizatori su mu ipak dodelili specijalno priznanje kao “Najmlađem učesniku svih radnih disciplina sa najvećim iskustvom”.