Izborne aktivnosti počinju 1. oktobra 2024.

29.jun 2024 8:44 AM
post

U Novom Sadu 20. juna 2024. godine, održana je 18. sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine kojom je predsedavao predsednik Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Goran Milić. Sednici je prisustvovao sekretar Samostalnog sindikata PPDIV Srbije Milisav Đorđević. Članovi Veća su imali priliku da se uključe u izuzetno konstruktivnu raspravu koja je, uvažavanjem zahteva Samostalnog sindikata PPDIV Srbije, rezultirala usvajanjem Odluke o izmenama i dopunama Odluke o broju i strukturi članova Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine za mandatni period 2020.- 2025. godine.

U radnoj atmosferi govorilo se o promenama u organizaciji Sportske olimpijade radnika Vojvodine i Olimpijskom komitetu za organizaciju 14. Sportske olimpijade radnika Vojvodine. Fokus je bio na ranije upućenom zahtevu u pogledu zastupljenosti Saveza samostalnih sindikata Vojvodine u organizaciji i organima Sportske olimpijade radnika Vojvodine i izostavljanja činjenice da je ovu značajnu manifestaciju, pokrenuo Savez samostalnih sindikata Vojvodine, sa ciljem promovisanja rekreativne aktivnosti radnika u funkciji kvaliteta rada i života.

Predsednik Milić, obavestio je članove o donetoj  Odluci o sprovođenju i dinamici izbornih aktivnosti u Savezu samostalnih sindikata Srbije, kojom su bliže uređene najznačajnije aktivnosti i rokovi za održavanje izbora u organizacijama i organima samostalnih sindikata i Saveza samostalnih sindikata Srbije. Odlukom je  utvrđeno da izborne aktivnosti počinju 1. oktobra 2024. godine pripremama i sprovođenjem izbora u sindikalnim organizacijama samostalnih sindikata, a završavaju se održavanjem Sedamnaestog kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije.

U svečanom delu sednice upriličen je ispraćaj u zasluženu penziju uvaženog i dragog kolege Milana Banjeglava, predsednika Saveza samostalnih sindikata opštine Bačka Topola i Mali Iđoš.

Ovo zasedanje je usledilo nakon prethodno održane 15. sednice Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, a na kojoj su usvojeni akti internih politika u Savezu samostalnih sindikata Vojvodine o - sprečavanju diskriminacije, seksualnog zlostavljanja i uznemiravanju; - suzbijanju korupcije i - kodeksu ponašanja. Na sednici Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Vojvodine verifikovan je i mandat novoizabranom članu Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine Daliboru Milićeviću, predsedniku Saveza samostalnih sindikata opštine Bačka Topola i Mali Iđoš.